Відмова від м’яса може сприяти появі раку

При відмові від червоного м’яса може розвиватися стан, що підвищує ризик появи раку, попереджає лікар ендокринолог.

За словами кандидата медичних наук Зухри Павлової, відмова від червоного м’яса – це фактор, який сприяє розвитку анемії. Для цього стану характерно низький вміст в крові гемоглобіну.

У свою чергу, анемія може сприяти появі раку.

«У страждаючих від анемії, в порівнянні з тими, у кого такий стан не спостерігається, частіше розвиваються небезпечні хвороби – від гіпертонії і гіпотиреозу до ішемічної хвороби серця і появи злоякісних новоутворень», – розповіла лікар.

Втім, хоча відмовлятися від продукту лікар не радить, вона підкреслює: м’ясом важливо не зловживати і правильно готувати. Смаження може перетворити його в канцероген і токсин для організму.

“Ідеальні способи готування м’яса – на пару, варіння ,приготування в сувіді (у вакуумі) або низькотемпературне тривале запікання в духовці”, – поділилася лікар ендокринолог.

Джерело glamour.kyiv.ua