З одного замісу – ціла гора! Улюблені рогалики з маком і горіхами. Довго не черствіють і залишаються мʼякенькими

Ці рогалики знахідка для моєї великої родини. З одного замісу їх виходить досить багато. Вони у мене довго не черствіють і залишаються м’якими. Рогалики можна готувати з будь-якою начинкою (повидло, нутелла, горіхи, джем тощо) головне, щоб вона була доволі густою і не розтікалася під час випікання.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 500 гр. борошна
  • 5 гр. сухих дріжджів (15 гр. пресованих)
  • 100 мл. теплого молока
  • 2 яйця
  • 200 гр. вершкового масла або маргарину для випічки
  • 50 гр. цукрової пудри (можна використовувати звичайний цукор)
  • 1 пакет ванільного цукру
  • щіпка солі

Начинка:

  • 100 гр. маку
  • вода кип’яток
  • 80 гр. цукру
  • 50 гр. горіхів
  • 20-30 гр. вершкового масла кімнатної температури

Глазур:

  • 1 яйце
  • 50 гр. цукру

Приготування:

Мак у каструлі заливаю кип’ятком, перемішую, накриваю кришкою та залишаю запарюватись на 50 хвилин.

Коли мак вже запарився, виливаю зайву воду, просушую на паперовому рушничку. Тоді подрібнюю мак блендером.

Додаю цукор, попередньо просушила горішки в духовці та подрібнила їх на дрібні кусочки. Ще додаю до маку вершкового масла кімнатної температури. Усе перемішую до однорідності.

Тісто:

В миску додаю тепле молоко, цукрову пудру, дріжджі, перемішую. Тоді додаю яйця, щіпку солі, ванільний цукор та розтоплене вершкове масло кімнатної температури. Добре усе перемішую.

Додаю трішки борошна, перемішую ще лопаткою. Тоді всипаю усе борошно та замішую тісто руками. Накриваю харчовою плівкою та залишаю у теплому місці на 1,5 години.

Тісто піднялось, замішую його ще трішки руками, ділю на 4 частини, формую кульки. Накриваю ще харчовою плівкою і залишаю відпочити ще на 10 хвилин.

Кульку тіста розкатую в круглий пласт, нарізаю 16 трикутників, накладаю макову начинку та закручую рогалики.

Рогалики кладу на форму застелену пергаментом та накриваю харчовою плівкою ще на 30 хвилин.

Змащую рогалики яйцем та посипаю цукром. Ставлю у розігріту духовку до 200 градусів на 15-17 хвилин.

Рогалики готові, вийшли красивими і дуже смачними!