Як приготувати хрусткі й легкі коржі для «Наполеона»

«Наполеон» – один з улюблених тортів. Легкі, майже невагомі коржі, крем, що тане в роті… Як приготувати такі коржі?

Подробиці

Інгредієнти:

  • Вершкове масло (з морозилки) – 250 г
  • Борошно – 450 г
  • Льодяна вода – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – дрібка

У просіяне борошно натираємо на тертку вершкове масло й розтираємо його на крихту.

У воду додаємо яйце, оцет, сіль, перемішуємо й виливаємо в крихту. Замішуємо тісто, розділяємо на 12 частин і робимо з них кульки.

Кожну присипаємо борошном, розкачуємо у формі круга. Перекладаємо на пергаментний папір, проколюємо вилкою й випікаємо 5 хв при температурі 200 градусів.