Виходить великий за розміром, високий та не дуже затратний! Святковий сирник «Ізаура» з цедрою лимона

Сьогодні ділюсь рецептом святкового сирника, який називається Ізаура. У мене виходить приготувати його швидко, думаю і у вас процес не займе багато часу. Виходить він дуже смачним, шоколадне тісто ідеально поєднується з сирною масою, такий ніжний і багатий смак.

Інгредієнти:

Шоколадне тісто:

  • 290 гр. борошна
  • 200 гр. цукру
  • 30 гр. какао
  • 1 ч. л. кориці або приправи до пряників
  • 200 гр. масла
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 4 яйця
  • 200 мл. води

Сирна маса:

  • 1 кг. кисломолочного сиру
  • 4 яйця
  • 150 гр. масла
  • 2 пудинга (або таку ж кількість крохмалю)
  • 180 гр. цукру
  • цедра 1 лимона

Приготування:

Шоколадне тісто:

У каструлю додаю вершкове масло, цукор, какао та воду. На маленькому вогні розтоплюю, перемішуючи, масу до кип’ятіння.

Переливаю у миску і охолоджую до кімнатної температури.

До білків додаю дрібку солі, збиваю міксером до білої пишної маси.

До розтопленого какао додаю корицю, перемішую міксером до однорідності, ще додаю 4 жовтки та знову перемішую. Тоді всипаю борошно з розпушувачем та перемішую міксером.

Поступово додаю білкову масу та перемішую лопаткою.

Сирна маса:

Збиваю міксером білки з дрібкою солі до пишної білої маси.

В окремій мисці з’єдную жовтки, масло, цукор та ванільний цукор. Перемішую міксером.

Сир попередньо подрібнюю міксером або перетираю через дрібне сито. Поступово додаю сир та перемішую міксером. Для аромату додаю цедру з одного лимона і пудинг.

В кінці додаю білкову масу та легенько лопаткою перемішую до однорідності.

На форму кладу пергамент та виливаю половину шоколадного тіста.

Зверху хаотично ложкою викладаю сирну масу, не розрівнюю.

Покриваю другою частиною шоколадного тіста. Ставлю у розігріту духовку до 180 градусів на 60 хвилин.

Готовий сирник охолоджую у формі і кладу в холодильник на цілу ніч. Змішую цукрову пудру з лимонним соком до пастоподіного стану та змащую верх сирника.

До чаю дуже смачно!

Джерело