Це найсмачніший пляцок Лілії Цвіт, вона сама так сказала! Галицький пляцок «Королівська вишня» Результат дійсно вартий всіх зусиль!

Пляцок “Королівська Вишня” – один із найсмачніших, які мені доводилося готувати! Тут вдало поєднались шоколадні коржі, мак, горіхи і вишні. Розкішний на вигляд, а на смак ще кращий! Рецепт мені завжди здавався складним, бо три різних начинки печуться разом, але насправді це дуже просто!

Інгредієнти:

Шоколадні коржі:

  • жовтки – 6 шт.
  • цукор – 200 гр.
  • маргарин – 250 гр.
  • сметана -150 гр.
  • сода – 1 ч. л.
  • оцет – 1 ст. л.
  • борошно – 250 гр.
  • какао – 50 гр.

Маковий шар:

  • мак(сухий) – 300 гр.
  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 70 гр.
  • борошно – 50 гр.
  • розпушувач – 0,5 ч. л.

Горіховий шар:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 100 гр.
  • борошно – 100 гр.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • горіхи – 200 гр.

Білковий шар:

  • білки – 6 шт.
  • цукор – 200 гр.
  • крохмаль – 40 гр.
  • вишні – 300 гр. (з 0,5 л. банки)

Крем:

  • 300 мл. сиропу вишневого
  • 400 мл. води
  • 2 п. (по 40 гр.) пудинга
  • 50 гр. цукру
  • 400 гр. масла

Приготування:

Шоколадні коржі:

Жовтки збиваю міксером з цукром до утворення пишної маси.

Додаю розтоплений маргарин, сметану, соду погашену оцтом та перемішую міксером.

Додаю борошно та какао та замішую тісто. Ділю тісто на дві рівні частини.

У форму 25 на 35 см. застеляю пергамент та виливаю тісто. Випікаю при температурі 170 градусів приблизно 35 хвилин. Так випікаю два однакових коржі.

Маковий шар:

Перемелюю мак і запарюю його гарячою водою. Далі додаю жовтки і перемішую. Борошно і розпушувач, перемішую.

Окремо збиваю міксером білки з цукром до утворення пишної маси.

Додаю білкову масу до макової і акуратно перемішую лопаткою.

Горіховий шар:

Збиваю міксером білки з цукром до білої пишної маси.

Додаю жовтки і перемішую. Далі борошно і розпушувач, перемішую до однорідності.

Додаю подрібнені горіхи та акуратно перемішую.

Білковий шар:

Білки збиваю міксером в піну, тоді додаю цукор і збиваю до пишної маси. Додаю крохмаль і перемішую.

У застелену пергаментом форму (25 на 35 см.) спочатку виливаю маковий шар.

Тоді акуратно ложкою викладаю білковий шар, посипаю вишнями.

Поверх даю горіховий шар. Випікаю при температурі 170 градусів приблизно 1 годину.

Крем:

До соку від вишень доливаю воду, має вийти 700 мл. Тоді у каструлю наливаю 400 мл. і додаю цукор.

До 300 мл. соку додаю пудинг і перемішую.

Доводжу до кипіння сік у каструлі і тоді доливаю сік з пудингом. Варю до загустіння. Знімаю з вогню, закриваю харчовою плівкою впритул і охолоджую до кімнатної температури.

Збиваю міксером масло.

Поступово додаю охолоджений пудинг і збиваю міксером.

Складаю пляцок. Шоколадний корж змащую частиною крему.

Поверх кладу трьохшаровий корж і змащую кремом.

Кладу другий шоколадний корж і змащую кремом.

Хаотично прикрашаю розтопленим шоколадом і посипаю цукровою посипкою. Залишаю настоятись на 12 годин.

Розрізаю і смакую!

Джерело